Sestavine:

  • 1 jabolko, neolupljeno (če je bio), grobo naribano
  • 1 2/3 skodelice kuhanega riža
  • 200 g jogurta
  • 1/3 skodelice riževega ali drugega napitka
  • 2 jušni žlici rozin
  • 2 jušni žlici limonovega soka
  • ¼ skodelice nasekljanih praženih mandljev
  • 2 jušni žlici bučnih semen
  • ščepec vanilije v prahu
  • 1 čajna žlica chia semen (po želji)
  • 1/3 skodelice svežih borovnic ali drugega svežega sadja

V skledo dajte naribano jabolko, riž, jogurt, napitek, rozine, limonov sok, vanilijo v prahu, chia semena in dobro premešajte. Pokrijte in shranite čez noč v hladilniku, da se okusi dobro prepojijo.

Pred serviranjem vmešajte mandlje in bučna semena in prekrijte s svežim sadjem.

V hladilniku lahko hranite 2 dni.

Če uživate sojo (pazite, da res kupite gensko nespremenjeno in bio poreklo), lahko jogurt nadomestite s sojinim jogurtom. Na ta način bo pripravljen obrok tudi brez laktoze.

Vir: Prirejeno po Jan Purser & Kathy Snowball: The Eat Well Cookbook

Müsli je bogat z vlakninami in hranili. Pri pripravi uporabite suho sadje in semena brez konzervansov in če je le mogoče izdelke bio kvalitete, ker je pri njih izključena možnost tretmaja proti sprijemanju (ta sredstva lahko vsebujejo gluten): jagode, jabolka, fige, ananas ali drugo sadje po lastni izbiri.

SESTAVINE:

  • 2 ½ skodelice riževih kosmičev,
  • 1 skodelica ekspandiranega riža (puffed rice),
  • 1 skodelica kokosovih kosmičev,
  • 1 skodelica mandljevih kosmičev,
  • 1 skodelica suhega sadja,
  • ½ skodelice rozin,
  • ½ skodelice brazilskih oreškov - olupljenih,
  • ½ skodelice bučnih semen,
  • ½ skodelice sončničnih semen,
  • ½ skodelice lanenega semena.

Vse premešajte in shranite v dobro zaprti posodi.

Postrezite z mlekom brez laktoze, prosenim, riževim, kvinojinim ali drugim napitkom ali jogurtom in pred serviranjem po želji dodajte malo svežega sadja kot so borovnice, mango, lahko tudi narezana banana. Müsli je v hladnem in suhem prostoru obstojen najmanj dva meseca.

Vir: Jan Purser & Kathy Snowball: The Eat Well Cookbook

...