Sestavine (za 4 fritelle):

- 200 g brezglutenske moke
- pol vrečke kvasa
- 1 vanilijev sladkor
- 40 g masla
- 100 ml mleka
- 20 g sladkorja
- pol vrečke limonine lupinice
- ščepec soli
- sladkor za posip (plus nutella za namaz, po želji)
- olje za cvrenje

Postopek:

V moko vmešamo vse suhe sestavine, razen sladkorja in vanilijevega sladkorja. V skledo najprej nalijemo mlačno mleko, dodamo sladkor in vaniljev sladkor in med mešanjem postopoma dodamo moko z ostalimi sestavinami. Na koncu v testo počasi  vmešamo na sobni temperaturi zmehčano maslo. Oblikujemo kepo, jo premažemo z rastlinskim oljem in vzhajamo toliko časa, da testo naraste na dvojno količino. Po vzhajanju iz testa oblikujemo 4 cca. 100 gramske hlebčke in jih pustimo vzhajati še 30 minut. Vzhajane hlebčke na tanko razvlečemo v velikost običajnega plitvega krožnika (lahko tudi razvaljamo in razvlečemo samo robove) in ocvremo v olju. Fritello odcedimo in potresemo s sladkorjem. Po želji premažemo z nutello in zvijemo podobno kot tortiljo.

...