Prijava

GDPR obvestilo

Z naročilom v spletni trgovini se strinjate, da se vaši osebni podatki obdelujejo za potrebe nakupa izdelkov v spletni trgovini. Brez možnosti obdelave osebnih podatkov naročila ne moremo izvesti. Več o varovanju osebnih podatkov ...S to količino sestavin sem delala v modelu za "kruh v pekaču". Če boste pekli v običajnem tortnem modelu, količine podvojite, jajc pa bo zadostovalo 8.

Sestavine za biskvit:
- 75 g brezglutenske moke Dr. Schaer C,
- 75 g sladkorja,
- 75 g extra deviške kokosove maščobe (lahko tudi maslo),
- 75 g temne čokolade brez glutena,
- 5 jajc,
- pol vrečke pecilnega praška z vinskim kamnom.

Sestavine za preliv:
- 100 g temne čokolade brez glutena,
- 100 g smetane in žličko masla (namesto smetane lahko uporabite tudi maslo),
- marelična marmelada (čimbolj naravna, domača...).

Čokolado za biskvit raztopite na vodni kopeli (bagnomaria). Beljake ločite od rumenjakov in iz njih stepite čvrst sneg. V rumenjake postopoma vmešajte sladkor, da lepo narastejo in dodajte maslo in raztopljeno čokolado. Pecilni prašek razmešajte med moko in oboje vmešajte v jajčno zmes. Na koncu dodajte še sneg beljakov (previdno in ne z električnim mešalnikom). Pekač malo namastite in pecite na 160 °C cca. 30 minut (če je bikvit pečen, preverite tako, da vanj zapičite nož - ko je pečen, na nožu ne ostanejo sledi testa).

Preliv za torto: v smetano nalomite čokolado in dodajte maslo. Segrevajte na zmerni temperaturi in mešajte. Ko je čokolada stopljena ne mešajte več in odstranite s štedilnika. Posodo s kremo postavite v večjo posodo s hladno vodo in vse skupaj v hladilnik, da se malo ohladi. Rahlo ohlajeno kremo je po torti veliko lažje razmazati.

Ohlajen biskvit enkrat ali dvakrat prerežite in vsako plast posebej navlažite s sladkorno raztopino. Namesto sladkorne raztopine lahko uporabite sveže stisnjen sok pomaranče, z njim bo okus torte še boljši. Vsako plast premažite z marelično marmelado, tudi površino in obod torte. Čez sestavljeno torto prelijte čokoladni obliv in ga z nožem lepo razporedite.

          

 Vir: Marjetka Kreševec.

...