Sestavine:

  • 1 jabolko, neolupljeno (če je bio), grobo naribano
  • 1 2/3 skodelice kuhanega riža
  • 200 g jogurta
  • 1/3 skodelice riževega ali drugega napitka
  • 2 jušni žlici rozin
  • 2 jušni žlici limonovega soka
  • ¼ skodelice nasekljanih praženih mandljev
  • 2 jušni žlici bučnih semen
  • ščepec vanilije v prahu
  • 1 čajna žlica chia semen (po želji)
  • 1/3 skodelice svežih borovnic ali drugega svežega sadja

V skledo dajte naribano jabolko, riž, jogurt, napitek, rozine, limonov sok, vanilijo v prahu, chia semena in dobro premešajte. Pokrijte in shranite čez noč v hladilniku, da se okusi dobro prepojijo.

Pred serviranjem vmešajte mandlje in bučna semena in prekrijte s svežim sadjem.

V hladilniku lahko hranite 2 dni.

Če uživate sojo (pazite, da res kupite gensko nespremenjeno in bio poreklo), lahko jogurt nadomestite s sojinim jogurtom. Na ta način bo pripravljen obrok tudi brez laktoze.

Vir: Prirejeno po Jan Purser & Kathy Snowball: The Eat Well Cookbook

Recepti!
Življenje brez glutena
Vstopi v spletno trgovino!
...