Müsli je bogat z vlakninami in hranili. Pri pripravi uporabite suho sadje in semena brez konzervansov in če je le mogoče izdelke bio kvalitete, ker je pri njih izključena možnost tretmaja proti sprijemanju (ta sredstva lahko vsebujejo gluten): jagode, jabolka, fige, ananas ali drugo sadje po lastni izbiri.

SESTAVINE:

  • 2 ½ skodelice riževih kosmičev,
  • 1 skodelica ekspandiranega riža (puffed rice),
  • 1 skodelica kokosovih kosmičev,
  • 1 skodelica mandljevih kosmičev,
  • 1 skodelica suhega sadja,
  • ½ skodelice rozin,
  • ½ skodelice brazilskih oreškov - olupljenih,
  • ½ skodelice bučnih semen,
  • ½ skodelice sončničnih semen,
  • ½ skodelice lanenega semena.

Vse premešajte in shranite v dobro zaprti posodi.

Postrezite z mlekom brez laktoze, prosenim, riževim, kvinojinim ali drugim napitkom ali jogurtom in pred serviranjem po želji dodajte malo svežega sadja kot so borovnice, mango, lahko tudi narezana banana. Müsli je v hladnem in suhem prostoru obstojen najmanj dva meseca.

Vir: Jan Purser & Kathy Snowball: The Eat Well Cookbook

Recepti!
Življenje brez glutena
Vstopi v spletno trgovino!
...