GDPR obvestilo

Z naročilom v spletni trgovini se strinjate, da se vaši osebni podatki obdelujejo za potrebe nakupa izdelkov v spletni trgovini. Brez možnosti obdelave osebnih podatkov naročila ne moremo izvesti. Več o varovanju osebnih podatkov ...PONUDBA IN CENA ARTIKLOV

Cene navedene ob artiklih veljajo v trenutku oddaje naročila in nimajo v naprej določene veljavnosti, artikli pa so na voljo do odprodaje zalog. Cena, ki je navedena ob posameznem artiklu, je v času potrditve nakupa končna prodajna cena artikla in se po potrditvi naročila ne more spremeniti. V ceno izdelka strošek dostave ni vključen. Vse cene so navedene v denarni valuti evro (€). Ponudba artiklov v trgovini se redno dopolnjuje in spreminja. Cene so priporočene prodajne cene proizvajalca oziroma distributerja ali jih ponudnik oblikuje sam. Veljajo za nakup preko spleta v primeru 100 % plačila z gotovino ob prevzemu pošiljke ali za plačilo predračuna z nakazilom na poslovni račun ponudnika.

Cene veljajo v primeru plačila s spodaj navedenimi načini plačila.

Kljub prizadevanju, da bi zagotovili najbolj ažurne in točne podatke, se lahko zgodi, da je podatek o ceni napačen. V tem primeru, ali v primeru, da se cena artikla spremeni med obdelavo naročila, bo ponudnik kupcu omogočil odstop od nakupa ali mu ponudil rešitev v obojestransko zadovoljstvo. Kupoprodajna pogodba med ponudnikom in kupcem je sklenjena v trenutku, ko ponudnik potrdi naročilo (kupec prejme elektronsko sporočilo o statusu Naročilo potrjeno). Od tega trenutka so vse cene in drugi pogoji fiksirani in veljajo tako za ponudnika kot za kupca.

NAČINI PLAČILA

Spletna trgovina omogoča naslednje načine plačila:
•z gotovino ob prevzemu v skladišču trgovine (velja spletna cena brez plačila poštnine)
•z gotovino ob prevzemu na zahtevanem naslovu (velja spletna cena + cena dostave)
•po predračunu z nakazilom na račun in prevzemom v skladišču trgovine (velja spletna cena brez plačila poštnine)
•po predračunu z nakazilom na račun in prevzemu na zahtevanem naslovu (velja spletna cena + cena dostave)

Plačilo po povzetju

Pri izbiri dostave z dostavno službo (Pošta Slovenije) in plačila po povzetju se vsa naročila, potrjena na delovni dan do 14. ure, odpremi istega dne. Pošiljka prispe do kupca v zakonskem roku prenosa poštnih pošiljk. Plačilo je mogoče le z gotovino.

V primeru, da kupec izbere možnost »plačilo po povzetju«, bo Pošta Slovenije kupcu zaračunala dodaten strošek vplačnine po univerzalnem plačilnem nalogu. Trenutno veljavne višine vplačnine so:

-1,05 € za zneske do 98,00 €
-1,07 % od zneska za zneske od 98,00 do 501,00 €
-5,36 € za zneske nad 501,00 €

V izogib dodatnim stroškom, ponudnik kupcu svetuje, da pri plačilu izbere cenejšo možnost, to je plačilo po predračunu na TRR ponudnika preko spletne banke.

Plačilo po predračunu

Predračun z vsemi plačilnimi pogoji za nakazilo se pošlje na e-mail naslov kupca. Pošiljka se kupcu odpremi, ko ponudnik prejme plačilo predračuna na poslovni račun. Rok veljavnosti predračuna je 8 dni od prejema na e-mail naslov.

Plačilo ob prevzemu v skladišču spletne trgovine

Naročeno blago je mogoče prevzeti osebno v skladišču spletne trgovine. Kupnino se v gotovini v celoti poravna ob prevzemu. Kupec se s ponudnikom dogovori o dnevu in uri prevzema preko e-pošte ali telefona. Prevzem blaga v skladišču trgovine je brezplačen in se poštni stroški ne zaračunajo. Prav tako je mogoče blago prevzeti osebno po predhodnem plačilu (predračun) na poslovni račun ponudnika. Blago se prevzame po dogovoru s ponudnikom, vendar ne prej, kot je plačilo razvidno na računu ponudnika.

Ponudnik kupcu za nakup izda račun na trajnem mediju. Kupoprodajna pogodba (naročilo) se hraniv elektronski obliki pri ponudniku, kupcu pa je dostopna v vsakem trenutku v njegovem uporabniškem profilu (Moj račun).

POSTOPEK NAKUPA

1. Naročilo sprejeto: po oddaji naročila bo kupcu po elektronski pošti poslano obvestilo, da je naročilo sprejeto. Kupec lahko v roku ene ure po oddaji naročila le-to prekliče. Na spletni strani ponudnika so kupcu vedno na razpolago podatki o statusu in vsebini naročila.

2. Naročilo potrjeno: v kolikor naročilo ni bilo preklicano, gre v nadaljnjo obdelavo. Naročilo se pregleda, preveri dobavljivost naročenih artiklov in naročilo potrdi ali z razlogom zavrne. Ponudnik lahko za preverjanje podatkov ali zagotavljanja točnosti dobave pokliče kupca na njegovo kontaktno telefonsko številko. Ob potrditvi naročila kupec prejme elektronsko sporočilo o predvidenem roku dostave. Pogodba o nakupu naročenih artiklov med kupcem in ponudnikom je na tej stopnji nepreklicno sklenjena.

3. Blago odpremljeno: Ponudnik v dogovorjenem roku blago pripravi, odpošlje in o tem po elektronski pošti obvesti kupca.

...