Testo:

- pol kg brezglutenske moke (priporočam Nutri free, zelo lepo se oblikuje in testo boste z lahkoto zvaljali)
- 2 suha kvasa bg
- pol vrečke limonine lupinice bg
- 1 vanilijev sladkor bg
- 4 rumenjaki
- 100 g raztopljenega masla
- 3dl mleka z nekaj smetane
- 60 g sladkorja
- ščepec soli.


Nadev:

- cca. 400 g orehov, prelitih z vročim mlekom in malo smetane
- 3 jajca
- pol vrečke pomarančne lupinice bg
- 1 vanilijev sladkor bg
- slador in rozine (prej namočene v domač orehov liker) po občutku oz. odvisno, koliko sladek nadev želite.

Testo zamesimo iz vseh naštetih sestavin in pustimo vzhajati, da dvojno naraste. Nato testo razvaljamo, nadevamo in zvijemo. Nadevana potica naj vzhaja še enkrat. Pred peko jo dobro premažemo z maslom in prešpikamo do dna. Pečemo 45 minut pri 175 stopinjah brez ventilacije, po 10 minutah peke potico pokrijemo s peki papirjem, da se ne bi preveč zapekla.


Vir: lasten recept (Marjetka Kreševec, univ.dipl.ing.živil.tehnol.)

...