Prijava

GDPR obvestilo

Z naročilom v spletni trgovini se strinjate, da se vaši osebni podatki obdelujejo za potrebe nakupa izdelkov v spletni trgovini. Brez možnosti obdelave osebnih podatkov naročila ne moremo izvesti. Več o varovanju osebnih podatkov ...Sestavine (količino lahko podvojite, potrojite....):

- 250 g brezglutenske moke Dr. Schaer mix B
- cca. 150 ml mlačne vode
- 1 jajce
- 1 žlica olja
- ščep soli

Iz moke, jajca, olja in soli ob počasnem dodajanju vode pognetite gladko testo. Nastati mora gladka, elastična kepa, ki naj par minut počiva. Na delovni površini, posuti z brezglutensko moko, testo po delih tanko razvaljajte in razrežite ročno ali s strojčkom za testenine. Rezance skuhajte v vreli osoljeni vodi in ponudite s poljubno omako. Čas kuhanja rezancev: tri minute.

Iz enakega testa lahko za spremembo naredite tudi torteline. Iz testa izrežite krogce, premažite z jajcem, dodajte žlico poljubnega nadeva, prepognite in skrajna robova dobljenega polkroga zavihajte skupaj.

Narejene rezance, torteline ipd. lahko tudi zamrznete. Porazdelite na pladenj, postavite v zamrzovalnik in kasneje zamrznjene shranite v vrečke.

Vir: Kdo drug, če ne zlata mama.

...