GDPR obvestilo

Z naročilom v spletni trgovini se strinjate, da se vaši osebni podatki obdelujejo za potrebe nakupa izdelkov v spletni trgovini. Brez možnosti obdelave osebnih podatkov naročila ne moremo izvesti. Več o varovanju osebnih podatkov ...



Nenavaden, vendar pregrešno dober!

Sestavine:

- 2 jajci,
- 100 g medu,
- 150 g bučnega pireja (glej recept za bučni pire),
- zavitek vanilijevega sladkorja brez glutena,
- 250 g sladke smetane,
- 50 g bučnih semen,
- 2 žlici medu, žlička cimeta.

Jajcem dodamo vanilijev sladkor in mešamo v vroči vodni kopeli. Ko je masa že zelo gosta, jo odstavimo in med mešanjem ohlajamo. V ohlajeno jajčno zmes vmešamo bučni pire, med, cimet in stepeno sladko smetano. Maso nalijemo v s folijo obložen podolgovat model in postavimo za nekaj ur v zamrzovalnik.

Tik preden postrežemo, raztopimo dve žlici medu, stresemo vanj seseklajna bučna semena in kratko karameliziramo. Sladoled razrežemo na rezine in posujemo s karameliziranimi semeni. Sladoled bo bolj kremast in lažje ga bomo razrezali, če ga vzamemo iz zamrzovalnik 10 minut prej, preden ga postrežemo.

Vir: prirejeno po Ruth Podgornik Reš: Čarobni svet buč

...